Vedella de Ramaders de Muntanya del Berguedà

Category
Vedella

La Cooperativa Ramaders de Muntanya del Berguedà, sccl va iniciar la seva activitat el 1992 amb la comercialització dels vedells del seus associats. Aquest projecte es consolidà el 2002 amb la creació d’una marca pròpia certificada: Vedella de Ramaders de Muntanya del Berguedà.
La nostra és una vedella de pastura, és a dir, els vedells són fills de vaques de pastura en règim extensiu. Això significa que neixen i creixen a l’aire lliure als camps, prats i boscos del Berguedà i de les comarques veïnes, on s’alimenten exclusivament de la llet de la seva mare i de les pastures.
Les races dels vedells són càrnies i d’encreuaments entre elles. Es deslleten als 5-6 mesos d’edat, llavors es completa la seva alimentació amb productes vegetals com blat de moro, ordi, soja, civada i garrofa. Aquest maneig dels animals i el tipus d’alimentació, juntament amb una maduració de la carn, li donen unes característiques úniques. És una carn més gustosa que fa gaudir al paladar de l’autèntic sabor de la vedella.
La cooperativa fa un seguiment exhaustiu de tots els vedells que comercialitza, de manera que quan neixen els animals se’ls obre una fitxa tècnica amb totes les seves dades; aquesta fitxa, que els acompanyarà fins al punt de venda final, manté en tot moment la traçabilitat del producte.
Aquesta garantia que ofereix la cooperativa una carn de confiança, criada i engreixada segons el reglament està avalada pel DAR, amb l’aprovació del Plec de Condicions de la Marca, i certificada per l’empresa de control EICG. Tot l’entorn de la nostra producció gira al voltant del que ens dóna la natura, una natura respectada, en la qual, seguint el mètode de criança tradicional de les comarques de muntanya, obtenim Vedella de Ramaders de Muntanya del Berguedà