El capó, el gall d’indi, la pintada i la polarda

Category
Altres Productes

El capó

Des de l’any 1998, per Nadal, la cooperativade Ramaders del Berguedà comercialitza un producte de gamma alta: el capó.

El capó de Ramaders de Muntanya del Berguedà és un pollastre castrat, d’uns sis mesos de vida.

L’objectiu del caponatge és millorar les qualitats organolèptiques de la carn. Amb aquest procés s’aconsegueix un canvi en el metabolisme de l’animal que dóna a la carn una tendresa i un gust incomparables.

L’alimentació del capó és a base de grans de blat de moro i de lleguminoses, sense cap mena d’additiu, tal com es fa amb la vedella i el pollastre de pagès. Això vol dir que estem davant d’uns productes naturals de màxima qualitat nutritiva i de gust.

 

El gall d’indi

Des de l’any 2001, i per les festes de Nadal, Ramaders de Muntanya del Berguedà comercialitza amb una producció molt limitada i artesanal el gall d’indi.

Els galls d’indi de Ramaders de Muntanya del Berguedà són femelles de color negre, criades a l’aire lliure.

L’alimentació és a base de blat de moro i lleguminoses, sense cap mena d’additiu, tal com es fa amb les altres aus i els vedells de la cooperativa.

 

La pintada

És molt apreciada per les seves qualitats gustatives. És considerada com una au de luxe, ja que el seu caràcter salvatge fa que el seu engreix sigui molt delicat.

La pintada de la Cooperativa de Ramaders de Muntanya del Berguedà, amb 90 dies d’edat com a mínim, és criada en locals amplis a l’aire lliure, amb unes condicions d’engreix molt estrictes, una alimentació controlada a base de blat de moro i de lleguminoses, sense cap mena d’additiu, tal com es fa amb les altres aus i els vedells de la cooperativa.

 

La polarda

És la darrera d’arribar a l’alta gamma dels productes que la cooperativa Ramaders de Muntanya del Berguedà comercialitza per Nadal.

Però, exactament, què és una polarda?

Una polarda és una gallina jove castrada, d’uns 150 dies de vida. Hi ha molt poques polardes autèntiques, ja que el caponatge és especialment delicat i complicat.

La producció de polardes de Ramaders de Muntanya del Berguedà és molt limitada.

L’alimentació de la polarda de Ramaders de Muntanya del Berguedà és a base de blat de moro, de cereals i de lleguminoses, se li dóna un acabat artesanal, amb llet i herbes aromàtiques que fa que la carn tingui una textura, un sabor i una aroma especials.